Den underbara hunden Rasmus och jag ovanför Lillfjället och Nyvallen. En fin dag!

Här följer några fler bilder från vandringen vi gjorde från Nyvallen västerut via gamla Hästvägen mot Nysätern (120809). Vi vek av upp mot Valmfjället och vidare över till Sododalen för att så fullfölja cirkeln genom att följa Sodan uppströms och så gå tillbaka över norra toppen ner till Nyvallen.

En del av granarna här i nordsluttningen är oerhört smala – och långa … En stor del blåbärsriset i fjällbjörkskogen var brunt och såg dött ut. Möjlig orsak är fjällbjörkmätarangrepp. Fortfarande syntes en del fjällbjörkmätarfjärilar. Det här var tredje året i rad.

Stjärnbräcka (Saxifraga stellaris) och torta (Cicerbita alpina) från den vackra Hällbäcken.

Block, block och åter block … En ren såg vi i Sododalen. Även den underbara hunden Rasmus såg den. Bilden till höger är från övre Sododalen.

Skogsnäva från en av småbäckarna ovanför Nyvallen. Som en vacker hälsning från den sommar som (knappt) varit. En fin avslutning på en fin tur smiley